Tartare Borowikowy Las [Test i Opinie]

serek tartare borowikowy

Podziwiam ludzi zbierających grzyby. Gdyby przetwory z grzybów zależały od tego czy sam je zbiorę to zrezygnowałbym z tego składnika w swojej diecie. Jednak czasami cieszę się, że niektórych bawi chodzenie po lesie i zbieranie owych darów lasu (kleszcze i komary leśne cieszą się jeszcze bardziej) dzięki temu możemy jeść wszystko co z nimi związane, jak dzisiejszą gwiazdę testu: serek twarogowy Tartare Borowikowy Las.

Tartare borowikowy opinie

Wyżej było trochę patetycznie, ale szczerze mówiąc nie jestem fanem potraw z grzybów (poza jajecznicą z kurkami). Są ciężkie i nie trafiają w mój gust. Jednak Tartare Borowikowy Las stanowi mały wyjątek. Nie wiem czy można nazwać to produktem z grzybów, ale napewno można produktem o grzybowym smaku, a ten jest iście grzybowy, tyle że w dość sztuczny sposób. Wielbiciele borowików będą pewnie zawiedzeni płaskim aromatem tego twarogu, ale dla mnie, anty-fana grzybów jest to naprawdę interesujące połączenie.

Serki Tartare nie należą do najtańszych, ale cenię je za idealną konsystencję, nie jest ani zbyt zbita (nie powinniśmy połamać na nim noża) ani zbyt lekka i puszysta (kto chciałby jeść powietrze).

jak smakuje borowikowy tartare

Grzybowy smak w połączeniu ze śmietanowym Tartarem daje bardzo dobry, delikatny efekt. Jest to jednak typowy serek, który nadaje się na świeże pieczywo i właściwie to tyle. Ciężko jest mi wymyślić dodatkowe składniki do kanapki z tym produktem, jeśli macie jakieś  propozycje to napiszcie w komentarzach, ale czegokolwiek nie próbowałem, smak borowików zawsze był dla mnie zbyt dominujący.

Aby produkt znalazł się w naszej lodówce, z portfela musimy wysupłać ponad 4zł. Czy warto? Moim zdaniem tak, ale jest to smak bardzo specyficzny, który albo się kocha albo nienawidzi.

Ok, oceniamy
  • 5/10
    Cena (4,29) - 5/10
  • 8/10
    Jakość - 8/10
  • 9/10
    Smak - 9/10
7.3/10
11 komentarzy
  1. Listopad 8, 2019
    • Listopad 11, 2019
  2. Maj 11, 2019
  3. Sierpień 21, 2014
  4. Lipiec 28, 2014
  5. Czerwiec 23, 2014
    • Czerwiec 23, 2014
  6. Czerwiec 20, 2014
    • Czerwiec 20, 2014
  7. Czerwiec 19, 2014
  8. Czerwiec 19, 2014

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.