Chipsletten Thai Sweet Chili [test i opinie]

thai sweet chili chipslettenKolejny po pomidorze i fromage test Chipsletten. Tym razem padło na limitkę Thai Sweet Chili, a śledzący Insta wiedzą zapewne, że to nie jedyna limitka, która zostanie sprawdzona w najbliższym czasie :).

Chipsletten Thai Sweet Chilli to standard jeśli chodzi o podstawę, czyli same chipsy. Równy rządek niewielkich chipsów. Chipsletten to dla mnie taka opcja dla fanów Pringlesów przez wypłatą, bo całość kosztowała niecałe 3zł.

skład chipsletten

Nie wiem jak ocenić smak tej wersji. Z jednej strony są ok. Całkiem smaczne, nie przesolone, jak zawsze nie za tłuste, świetnie chrupią. Sama przyprawa to moim zdaniem połączenie smaku pomidorów znanych z innych chipsów w tubie tej marki (patrz test poprzednich chipsletten) i chilli. Problem w tym, że chilli wydaje się jakieś takie wyblakłe w smaku, gdzieś tam snuje się na końcu stawki. Brakuje tu gdzieś tego przytupnięcia

sweet chili chipsletten

W poprawie słupków w kategorii „intensywność smaku” nie pomaga także fakt, że jak zawsze Chipsletten przyprawą oprószone zostały wyłącznie po jednej stronie. Trochę mnie to zawsze oburza :).

test chipsletten sweet chili

Coś czuję, że niedługo dostanę kontrakt jako fotograf żywności 🙂

Oprócz tego, że jest mało pikantnie jest też mało orientalnie. Po co kreować limitkę na orientalną skoro nie stosuje się tu żadnej ciekawej przyparwy, która mogła by to sugerować swoim smakiem?

chipsletten thais sweet chili kcalTak więc czy warto? Ciężko powiedzieć, chipsy jak najbardziej do zjedzenia, ale na pewno nie powalają ani smakiem ani intensywnością, nie są też specjalnie orientalne, czy wyjątkowe.

Pan Tester

Żabka
  • 7/10
    Cena (2,99) - 7/10
  • 7/10
    Jakość - 7/10
  • 6/10
    Smak - 6/10
6.7/10
Sending
User Review
0 (0 votes)
15 komentarzy
  1. Maj 18, 2016
  2. Maj 10, 2015
    • Maj 10, 2015
  3. Maj 9, 2015
    • Maj 9, 2015
  4. Maj 9, 2015
    • Maj 9, 2015
  5. Maj 8, 2015
  6. Maj 8, 2015
    • Maj 8, 2015
      • Maj 9, 2015
  7. Maj 8, 2015
    • Maj 8, 2015
    • Maj 9, 2015

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.