Serowe TUC [test i opinie]

krakersy tuc seroweNie wiem czemu krakersy TUC zniknęły z naszego rynku (a przynajmniej ze zdecydowanej większości sklepów) bo moim zdaniem były to najlepsze tego typu dostępne u nas ciastka (choć nowe krakersy Lay’s też dają radę). Wersja z pieprzem to był miód na me podniebienie. Okazało się, że poza Polską TUC radzą sobie całkiem dobrze, do tego stopnia, że wciąż wydawane są nowe smaki. W ten oto sposób w moje ręce trafiły serowe TUC prosto z Czech.

Nie wiem czy TUC w tej wersji smakowej dostępne były w Polsce (chyba tak) ale wydaje mi się, że nie miałem okazji ich spróbować (zazwyczaj wybierał paprykowe, lub wspomniane wyżej pieprzowe).
serowe krakersy tuc opinieTUC mają charakterystyczną strukturę. Z jednej strony bardzo, bardzo kruche, z drugiej tuż po ugryzieniu zmieniają się w miękką papkę. Przypuszczam, że będą miały przez to swoich przeciwników, ale ja do nich nie należę (jeśli ktoś szuka struktury bardziej chipsowej to raz jeszcze odsyłam do produktu by Lay’s).

Serowy smak w wykonaniu TUC to ser w najczystszej postaci znanej każdemu, kto jest wielbicielem starych dobrych Cheetos. Powiem jedno, jakkolwiek ta przyprawa nie smakuje, można śmiało stwierdzić, że nikt jej tam nie żałuje.

Niestety nikt nie żałuje również soli, bo mimo, że nie przeszkadza mi to specjalnie, to niestety w tym aspekcie ktoś znacznie przesadził.
krakersy serowe tuc testSerowe TUC z całą pewnością można nazwać bardzo kruchymi i wyrazistymi w smaku krakersami. Jak dla mnie wciąż trzymają poziom który pamiętam i nie do końca jestem pewien dlaczego zostały wycofane. Wiem za to, że jako czytelnicy tego bloga jesteście zobowiązani do poinformowania mnie o fakcie zlokalizowania TUC w którymś ze sklepów :).

Pan Tester

  • 8/10
    Jakość - 8/10
  • 7/10
    Smak - 7/10
7.5/10
Sending
User Review
3.67 (3 votes)
20 komentarzy
  1. 5 grudnia, 2019
  2. 15 stycznia, 2018
  3. 20 września, 2015
    • 20 września, 2015
  4. 19 kwietnia, 2015
  5. 15 kwietnia, 2015
    • 20 września, 2015
  6. 14 kwietnia, 2015
    • 14 kwietnia, 2015
      • 14 kwietnia, 2015
  7. 14 kwietnia, 2015
  8. 14 kwietnia, 2015
  9. 13 kwietnia, 2015
  10. 13 kwietnia, 2015
  11. 13 kwietnia, 2015
  12. 13 kwietnia, 2015
    • 13 kwietnia, 2015
  13. 13 kwietnia, 2015
    • 13 kwietnia, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.