Były już testy orzeszków wasabi (a nawet dwa), były także chipsy o tym smaku. Dziś czas na test czegoś bardziej niecodziennego. Migdały w posypce o smaku wasabi i sosu sojowego.
Produkt firmy Blue Diamond, nie ma chrupkiej panierki, jak ma to miejsce w przypadku orzeszków ziemnych. Posypka sprawia wrażenie dość wilgotnej i mącznej.
Nie wiem w jaki sposób trzyma się migdałów, jednak miejscami jest jej bardzo dużo, a w niektórych miejscach nie ma jej w ogóle.
Migdały są dość słodkie, więc podejrzewałem, że połączenie z pikantną przyprawą wasabi, będzie interesujące. Pierwsze wrażenie to dwa braki: nie ma niczego chrupkiego, co sprawia, że przekąska jest dość dziwna i mało przyjemna w strukturze. Po drugie nie czuję niczego pikantnego.
Przyprawa owszem ma smak wasabi (pominę sos sojowy, jest on tu praktycznie niewyczuwalny), ale zabrakło jej pikantności. Wrażenie to potęgowane jest przez słodycz samych migdałów. Jeśli spodziewacie się wyciskacza łez jak w przypadku niektórych sztuk Jungle Nuts, to muszę was zmartwić.
Również skupiska przyprawy w niektórych miejscach nie działają na plus. Sprawia to, że dostajemy zintensyfikowany smak wasabi, zabijający smak migdałów, by zaraz potem wcinać wyłącznie migdały, bez żadnych dodatków.
Lubię migdały, ale moim zdaniem ich połączenie w tego typu produkcie się nie sprawdziło. Jest mało wyraziście w smaku, nic nie chrupie. Mnie migdały wasabi nie porwały, bunkrów nie ma, a staniki nie latają w powietrzu. Z drugiej strony myślę, że znajdą one swoich amatorów łagodniejszych smaków. 🙂
Pan Tester
Żabka
-
5/10
-
5/10
-
5/10
Ciekawy produkt, nigdy nie widziałam takich migdałów. Tyle że wasabi lubię tylko samo w sobie, a produkty o jego smaku już nieszczególnie. 😉
Jadłyśmy migdały w wasabi podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu i nawet smakowały nam. Jednak orzechy nerkowca w wasabi wygrywają wszystko! Koniecznie spróbuj jeżeli będą dostępne 🙂
Nerkowce też z tygodnia azjatyckiego? 🙂
Tak 🙂
Panierka chrupka chyba nie sprawdziłaby się w tym przypadku.
może i racja
właściwie to spróbowałbym tego, bo lubie migdały. są jakieś inne smaki?
są, zajrzę do szafki i dam Ci później znać 🙂