Cheeseburgery z Lidla [test i opinie]

lidl chesseburgery

Przez ostatnie dni atmosfera na blogu zrobiła się trochę zbyt dietetyczna. Dziś więc coś dla wiernych fanów żarcia anty-FIT. Cheeseburgery w Lidlu widziałem już od lat i nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek po nie sięgnął. Pewnie wynikało to z faktu, że z Lidlowych gotowców, dużo bardziej cenię sobie pizzę, ponadto gotowe burgery zawsze wydawały mi się suche.

hamburgery z lidla skład

Moje odczucia jakoś specjalnie się nie zmieniły, ale skoro jestem Panem Testerem, to postanowiłem sprawdzić je dla wszystkich tych, którzy przechodzą obok nich od dłuższego czasu, zastanawiając się ile są warte.

Cheeseburgery z Lidla sprzedawane są po 2 sztuki. Taki dwupak to koszt 5,49zł. Jedna buła z kotletem i serem za 2,75zł, to całkiem rozsądny deal. Poza trzema elementami które wymieniłem, nie znajdziemy tam jednak niczego więcej, także lepiej przygotujcie ulubione sosy i dodatki.

chesseburgery z lidla przygotowanie
Po rozpakowaniu i bliższym przyjrzeniu się, całość wygląda jeszcze bardziej sucho.
Wrzuciłem cheeseburgery do mikrofalówki, dodałem cienko pokrojone plasterki cebuli, pomidora, trochę ketchupu i majonezu. To tyle. Po tych krótkich zabiegach widok był już znacznie bardziej okazały.

lidl hamburger

chesseburger z lidla test
Już na początku jedna rada: nie róbcie tego dania w mikrofalówce. Alternatywą jest piekarnik i moim zdaniem cheeseburgery z Lidla potrzebują właśnie tej opcji. Mikrofale sprawiły że całość jest gumowata, szczególnie bułka. Mięso z tego samego powodu nie ucierpiało aż tak bardzo, ale to również nie to. Właściwie nie wiem jak nazwać najważniejszy składnik tego dania, jeśli spodziewacie się lekko krwistego burgera, to będzie spore rozczarowanie, bowiem mięcho jest… jasne. Od środka wygląda jak nuggetsy z kurczaka, szczerze mówiąc przypomina je nawet w smaku. Nie jest to wyrazisty, intensywny smak, jaki być powinien, ale też nie spodziewałem się cudów.

lidl chesseburger 2pak

lidl chesseburger jak smakuje

Całość z własnymi dodatkami i sosami jest zjadliwa ale zachwytów z mojej strony nie będzie. Jeśli zdecydujecie się na cheeseburgery z Lidla, to radzę przygotować je albo w piekarniku(raczej mało ekonomiczna opcja), albo na patelni (opiec lekko bułkę by była chrupka i podsmażyć delikatnie mięso, aż będzie gorące), mikrofalówka zabija niemal całą „burgerowość” tego produktu.

gotowy chesseburger z lidla

Pan Tester

 

6/10
11 komentarzy
  1. sierpień 4, 2021
  2. sierpień 18, 2014
    • sierpień 18, 2014
  3. lipiec 30, 2014
  4. lipiec 24, 2014
    • sierpień 28, 2016
    • Marzec 29, 2017
  5. lipiec 23, 2014
    • lipiec 24, 2014
  6. lipiec 23, 2014
    • lipiec 24, 2014

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.