Sajgonki Warzywne U Jędrusia (Asia Cook) z Biedronki [test i opinie]

biedronka sajgonki warzywne u jędrusiaPodczas trwającej chyba jeszcze akcji azjatyckiej w Biedronce jedna z czytelniczek dała mi znać w komentarzach, że pojawiły się nowe, ciekawe sajgonki. Inne niż te które już testowałem w poprzedniej edycji. Nie mogłem długo na nie trafić, szukając ich trafiłem nawet na sajgonki z zamrażalnika, ale nie o te chodziło i nie miałem zamiaru ich próbować bo skład był bardzo słaby. W końcu pojawiła się nowa partia i kupiłem je kilka dni temu. Jak się okazuje są to Sajgonki marki U Jędrusia (albo raczej Asia Cook)

Powiem szczerze, że zastanawiałem się czy się nie wstrzymać z tym testem, bo nie byłem pewien, czy sajognki te nie wyszły już z oferty czasowej. Dziś natomiast patrzę na nową gazetkę i są. Od jutra, więc na pewno będzie można je znaleźć na półkach przez jakiś czas.

Cena 5,99 za 5 całkiem sporych sztuk sajgonek. Ujdzie w tłumie. Skład jak na zdjęciu.skład sajgonki u jędrusia

Smak i przygotowanie

Jak sajgonki warzywne U Jędrusia wypadają smakowo? Zacznę może od przygotowania bo pewnie ma ono duży wpływ na smak.

Mamy tutaj zalecane trzy metody przygotowania: dwie to smażenie i jedna pieczenie. Wybieram piekarnik, który w tym przypadku należy rozgrzać do 230 stopni (termoobieg!) a sajgonki mają spędzić w tym piekle 12-15 minut (biedne sajgonki).

Moje siedziały w zalecanej temperaturze minut 12 a i tak się nieco przypaliły, więc weźcie (jak to często bywa) poprawkę na słowa producenta.

test sajgonek u jędrusia z biedronkiCiasto to ciekawa sprawa, przed upieczeniem sajgonki wyglądały na naleśnikowe. Może nie aż tak jak sajgonki z lidla  ale ciasto nie wyglądało raczej jak należy. Po upieczeniu zaś to inna historia. Ciasto jest chrupkie w każdej warstwie, ale co ważne nie jest tak cholernie tłuste jak bywało już w gotowcach.

To co czytelniczka która polecała mi sajgonki zauważyła, to fakt, że warzywna wersja smakuje jak… mięsna. No i muszę powiedzieć, że miała sporo racji. Nie ma w składzie mięsa, ale rzeczywiście dziwnym trafem czuć tu dość mięsne aromaty.

sajgonki z warzywami u jędrusiaFarsz ogólnie na spory plus, smakowo jak i pod względem jego struktury. Spore kawałki warzyw i zdecydowanie czuć tu orient. Sajgonki nie są mdłe, jest tu trochę kwaśnych nut, trochę typowo azjatyckich (grzybki) i całość jak na gotowca moim zdaniem gra świetnie.

Sos dołączony do zestawu? Pasuje oczywiście idealnie, choć to standardowy sos tego typu.

Sajgonki Warzywne Asia Cook – czy warto po nie sięgnąć?

asia cook sajgonki z biedronkiJa dzikim fanem sajgonek nazwać się nie mogę. Natomiast dla mnie, jako sajgonkowego laika to był najlepszy gotowiec z tych które dane mi było spróbować. Myślę, że nikt nie będzie rozczarowany sposobem w jaki wydał ciężko zarobione 6zł bo dostanie pewnie to czego oczekiwał, a może i nawet trochę lepiej ;).

Pan Tester

testujemy jedzenie blog facebook

PS: Widzieliście? Nowe mięcho a’la kebab w Biedronce od jutra także. Tutaj test poprzedniego kebaba ale chyba skuszę się na ten Konspola również ;).

  • 7/10
    Cena (5,99) - 7/10
  • 7/10
    Jakość - 7/10
  • 8/10
    Smak - 8/10
7.3/10
Sending
User Review
3.83 (23 votes)
18 komentarzy
  1. Sierpień 4, 2018
  2. Lipiec 11, 2018
  3. Czerwiec 11, 2018
  4. Grudzień 16, 2017
  5. Wrzesień 7, 2017
  6. Styczeń 19, 2017
  7. Styczeń 16, 2017
  8. Grudzień 21, 2016
    • Styczeń 11, 2017
  9. Wrzesień 11, 2016
  10. Wrzesień 8, 2016
  11. Wrzesień 8, 2016
    • Wrzesień 8, 2016
      • Wrzesień 9, 2016
  12. Wrzesień 8, 2016
    • Wrzesień 8, 2016
  13. Wrzesień 8, 2016
    • Grudzień 10, 2016

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.