Testowałem jakiś czas temu “Złotą Rybkę” z brokułami i miałem szczerą nadzieję, że jej śródziemnomorska siostra okaże się równie dobrze. Jednak ryba z piekarnika w sosie włoskim, okazała się daniem całkowicie innym smakowo.
Skład zwiastował całkiem dobry smakowo produkt. Obok ryby (ponownie filet z mintaja, lub morszczuka), która stanowi 56% całego produktu, w aluminiowym opakowaniu znajdziemy także, sos włoski o całkiem przyzwoitym składzie. Nie zabrakło oczywiście odrobiny magii w postaci regulatorów i innych cudów.
40 minut w piekarniku i rybę można konsumować. Nie wyglądała tak dobrze jak wersja brokułowa, ale szczerze mówiąc problemem tego produktu nie jest jego wygląd. Chodzi o smak. Sama ryba jest dobrej jakości, biały, dobry kawał fileta, problemy zaczynają się przy dodatkach, a właściwie przy sosie.
Po pierwsze konsystencja. Jest zdecydowanie zbyt rozwodniona. Rozumiem, że ryba z natury musi w czymś pływać, ale chyba nie o to chodzi. 🙂
Po drugie i najważniejsze: smak sosu włoskiego. Totalnie nie podszedł mi ten wynalazek. Jeśli znacie smak pomidorowych zupek chińskich, to właśnie czegoś takiego możecie się tam spodziewać.
Trochę szkoda, bo patrząc na skład i wersję z brokułami, spodziewałem się, że będzie znacznie lepiej, a tak Złota Ryba z sosem włoskim z Biedronki, to tylko standardowy gotowiec jakich wiele na rynku, o dość sztucznym smaku bez charakteru. Trudno, ten blog służy do polecania ciekawych produktów, ale i do wskazywania czego nie warto kupić. Moim zdaniem 6,99zł jest ceną, która nie jest warta zapłacenia za dziś testowane danie. Lepszą opcją będzie wybranie Złotej Rybki w sosie brokułowym.
Pan Tester.
-
Cena (6,99) - 5/105/10
-
Jakość - 7/107/10
-
Smak - 3/103/10







Rybka przyzwoita sosik też 40 minut na rozgrzanym piecu na Dolnym podgrzewaniu imozna zajadac
Fuuj. Okropieństwo. Choć jak niektórzy piszą pływa w wodzie,bo sosu jest za dużo,to w rzeczywistości tak nie jest jak się dobrze upiecze. Ale smak dodatków najgorszy z możliwych. Nie polecam
Na ile to starcza porcji ? Czy da radę na 4 małe ?
Nie ma szans. Raczej dwie małe. Ogólnie to jest raczej na jedną głodną osobę 😉
Dla mnie też pycha
Ryba z sosem są super, drugi raz kupiłem. Nie obraziłbym się gdybym coś takiego dostał w restauracji.
ja również 🙂
w ilu stopniach piec mam rybe ale bez opakowania…
A mi bardzo smakuje ta ryba, 'rozwodnionym’ sosem polewam ziemniaczki 🙂 oczywiście jak mam czas to sama przygotowuję takie posiłki, ale przy braku czasu czy zmęczeniu jak najbardziej polecam – w czasie pieczenia zdążą się ugotować ziemniaki 🙂
Wystarczy odpowiednio upiec i nie ma rozwodnionego sosu, ta ryba jest pyszna
Bardzo dobra ta ryba nie znacie się!!
To ona jest jeszcze w ofercie? 🙂
Chciałam to dzisiaj kupić, ale jak poczułam ten zapach po otwarciu biedronkowej lodówki…
What? U mnie w tych zamrażarkach nigdy nie ma zapachu. Nie powinno go być przy tych temperaturach. Myślę, że ktoś u Ciebie w Biedronie powinien sprawdzić czy lodówka nie była aby czasem otwarta przez kilka godzin :).
A mi smakuje. Polecam do sosu dodać ryżu.
Większego ścierwa nigdy w życiu nie jadłem. W sumie jedzeniem tego nazwać nie można. Wziąłem kawałek i od razu wyplułem. Wyrzuciłem to g*wno do kosza i od razu mimo pustego worka wyniosłem do kontenera. No smród nieokreślony. Moje skarpety to przy tym poezja. Zdecydowane DNO.
Aż tak? 😀
a ja razem z mężem uwielbiamy tą rybke i chętnie jemy. bardzo chciałabym przepis na to cudo
Magda, na to „cudo” to nie wiem, ale ogólnie, że dobry filet i dobry dość gęsty sos pomidorowy i do piekarnika. Powinno być dobrze :).
Biedronkowych nie jadłem akurat, ale ogólnie lubię te gotowe ryby w sosach :).
Jakieś konkretne polecasz?
40 minut w piekarniku? Fast food to to nie jest 🙂
No raczej nie. Ale roboty niewiele :).
Ja lubię paluszki rybne z tej firmy, są stosunkowo tanie i nie zrobione z mielonki 🙂