Pizza Sparare z Da Grasso [Testy z Dostawą]

sparare da grasso testTak jak obiecałem mamy sobotę więc ruszam z nową serią testów. Tym razem pod lupę biorę jedzenie z dostawą do domu popularnych sieci pizzeri, kebabów, burgerowni czy sushi. Myślę, że takie testy mogą się Wam przydać, bo knajpki z dostawą rosną jak grzyby po deszczu, ale nie zawsze oferują to czego oczekujemy :). Póki co mam zamiar publikować kolejne odcinki serii co sobotę, także zaglądajcie.

Partnerem pierwszych trzech odcinków cyklu została firma Pyszne.pl, czyli serwis do zamawiania jedzenia on-line, z którego zresztą korzystałem przy zamówieniu dzisiejszej gwiazdy wieczoru: pizzy Sparare z Da Grasso.

Myślę, że w tej serii bardzo ważny (oprócz smaku samych potraw) takie elementy jak: czas dostawy, to w jakim stanie docierają produkty itd, więc o tym wszystkim będę Was również informował.

da grasso pizza spararePizzę z Da Grasso zamówiłem na Pyszne późnym popołudniem (więc chyba w godzinach pizzeriowego szczytu :)), opłaciłem i otrzymałem informacje, że będzie za 44 minuty. Nie jest źle jak na centrum dużego miasta, ale tu zaznaczę, że pizzeria jest blisko mojego lokum. Kurier przyjechał z zamówieniem po 35 minutach. Plus dla niego!

Nie mogę też mieć zastrzeżeń do pakowania czy temperatury. Wszystko dobrze poskładane, owinięte i zabezpieczone (zamawiałem jeszcze szpinakowe rollsy, o nich może w innym teście, oraz sałatkę).

Mam jedną uwagę, nie wiem czy słuszną, może pracowaliście w pizzeri i jesteście mi w stanie wyjaśnić. Po co obecnie pizze kładzie się na folii aluminiowej? Pewnie jakieś względy higieniczne, ale moim zdaniem kładąc pizzę na karton czy papier przyjeżdżały one do mnie mniej “zaparzone”.

pizza sparare z da grassoPizza Sparare w wersji Grande (cena 27,80zł) to placek z wędzonym boczkiem, pieczarkami, białą cebulą, świeżymi pomidorami  i czosnkiem. Zapowiadało się więc nieźle. Jak widać na zdjęciu, biedy nie było :). Wszystkiego pod dostatkiem.

Pizza jest na bardzo fajnym cieście. Cienkim ale nie do przesady. Dobrze wypieczona od spodu (oj tu często pizzerie popełniają błędy :)). No i okazało się że w Da Grasso wiedzą że najpierw idzie sos i ser a potem reszta. No szok.

Sama pizza w smaku okazała się bardziej delikatna niż sądziłem. Połączenie wędzonego boczku, cebuli i czosnku powinno zapewniać odpowiedniego kopa, ale Sparare okazała się łagodna jak baranek. Dla mnie to trochę minus, choć z drugiej strony doskonale widziałem przy zamawianiu, że nie ma oznaczenia “ostre”.

Takie połączenie składników jest jednak moim zdaniem świetne. Ja uwielbiam tego typu klimaty. Dobrze się to komponuje i nawet świeży pomidor za którym nie przepadam dobrze tutaj gra. Oczywiście jak zawsze: przydałoby się więcej mięsa, ale to następnym razem rozwiążę przez zamówienie podwójnej porcji wędzonego boczku. 🙂

Dobre ciasto, dobrze dobrane składniki w całkiem dobrych proporcjach. Nie była to pizza porywająca, ale jest na pewno sporo powyżej średniej jeśli chodzi o sieciowe pizzerie (swoją drogą wczoraj na Forbes wyczytałem, że Da Grasso to największa sieć w Polsce i że zostanie przejęta przez Sphinxa, ale to taka mała ciekawostka tylko :))

da grasso sos czosnkowyRozpisałem się strasznie, ale jeszcze tylko słowo o sosie czosnkowym, który zamówiłem. Jest bardzo spoko, taki nieco w stylu tzatziki, godny polecenia :).

Zapodajcie też jakieś ciekawe propozycje co przetestować za tydzień i obserwujcie fanpage bo w przyszłym tygodniu będzie tam na Was czekać mini niespodzianka.
Partnerem dzisiejszego wpisu Testów z Dostawą jest Pyszne.pl, serwis do wygodnego i bezpiecznego zamawiania jedzenia on-line.

Pan Tester

 

Da Grasso
  • 5/10
    Cena (27,80zł) - 5/10
  • 7/10
    Jakość - 7/10
  • 9/10
    Czas dostawy - 9/10
  • 8/10
    Temperatura i stan jedzenia - 8/10
  • 7/10
    Smak - 7/10
7.2/10
Sending
User Review
3.4 (5 votes)
27 komentarzy
  1. 21 września, 2017
  2. 23 lutego, 2016
  3. 21 czerwca, 2015
    • 21 czerwca, 2015
      • 22 czerwca, 2015
        • 22 czerwca, 2015
  4. 20 czerwca, 2015
  5. 20 czerwca, 2015
    • 20 czerwca, 2015
  6. 20 czerwca, 2015
    • 20 czerwca, 2015
      • 20 czerwca, 2015
  7. 20 czerwca, 2015
    • 20 czerwca, 2015
      • 20 czerwca, 2015
    • 20 czerwca, 2015
      • 20 czerwca, 2015
        • 20 czerwca, 2015
        • 20 czerwca, 2015
  8. 20 czerwca, 2015
    • 20 czerwca, 2015
      • 20 czerwca, 2015
        • 20 czerwca, 2015
  9. 20 czerwca, 2015
    • 20 czerwca, 2015
      • 20 czerwca, 2015
  10. 20 czerwca, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.