Rolls Spinachi z Da Grasso [test z dostawą]

rols spinachi testMamy sobotę i przyszła pora na trzeci test z dostawą. Tym razem postanowiłem opisać Wam wspomniane już w teście pizzy sparare danie o nazwie Rolls Spinachi. To swoista wariacja na temat lasagne ze szpinakiem w wykonaniu Da Grasso.

Rollsy Spinachi (w ofercie są także standardowe bolognese) to zrolowany w trzy „gniazda” makaron znany z lasagne, do tego oczywiście szpinakowy farsz który został wzbogacony serem gorgonzola, a całość zapiekana w kwaśnej śmietanie (to dość zaskakujące) i serem mozarella.

rolls spinachi z da grassoWielkościowo wypada to podobnie do tradycyjnej „lazanii”, kosztowo właściwie też, bo rollsy z Da Grasso kosztują 16,50zł (danie ma 445g). Jeśli chodzi o czas dostawy i stan jedzenia, to wszystko tak jak w przypadku poprzedniego testu Da Grasso.

Byłem dość sceptycznie nastawiony do tego dania, bo o ile lubię lasagne ze szpinakiem, tak nie jestem fanem sera gorgonzola, nie wiedziałem więc jak to wyjdzie. Z drugiej strony nie chciałem testować dość banalnej wersji po bolońsku. Fani serów pleśniowych pewnie nie będą specjalnie uradowani, dla mnie nie było to problemem: w rollsach naprawdę ciężko doszukać się tego pikantnego sera. Jak dla mnie do smaku nie wniósł zbyt wiele.

Jeśli chodzi o sam makaron, to bardzo pozytywne zaskoczenie. Dla mnie porażką większości knajp serwujących makarony jest stopień ich ugotowania. Al dente to zdaje się termin, który w niektórych z nich nie funkcjonuje. Tu Da Grasso się popisało. Płaty makaronu zostały (moim skromnym zdaniem) ugotowane całkiem dobrze (jak na gust naszego narodu oczywiście, Włoch pewnie powiedziałby, że to rozgotowana papka :))

Farsz jednak rozczarowuje. Szpinak to z jednej strony prosty składnik, z drugiej źle doprawiony i przygotowany może zniszczyć wszystko i trochę tak było w tym przypadku. Szpinaku niby sporo, jednak całość była dość sucha no i niestety zabrakło tam odpowiedniego podrasowania zieleniny.

Nie wiem o co chodzi z tą kwaśną śmietaną, ale bardziej smakowało mi to na sos beszamelowy, jednak jak dla mnie, w tym dość suchym daniu, było tego trochę zbyt mało.

rollsy szpinakowe testSzczerze mówiąc danie zapowiadało się znacznie lepiej niż okazało się w rzeczywistości. Fajny pomysł, ale raczej przeciętnie zrealizowany. Ciekaw jestem jak wypada wersja po bolońsku i pewnie kiedyś wypróbuję. I jeszcze jedno, moim zdaniem to jedno z dań, które słabo sprawdzają się w dostawie. Jest po prostu grupa jedzenia, którą trzeba jeść świeżo po przygotowaniu najlepiej na miejscu, bo każda minuta działa na ich niekorzyść w znacznym stopniu. Tak jest np z spaghetti carbonara i tak (jak się okazało) jest chyba też z rollsami z Da Grasso :).

Partnerem dzisiejszego wpisu z serii Testy z Dostawą jest Pyszne.pl, serwis do wygodnego i bezpiecznego zamawiania jedzenia on-line.

Da Grasso
  • 5/10
    Cena (16,50zł) - 5/10
  • 5/10
    Jakość - 5/10
  • 5/10
    Smak - 5/10
  • 9/10
    Czas dostawy - 9/10
  • 8/10
    Temperatura i stan jedzenia - 8/10
6.4/10
Sending
User Review
5 (3 votes)
12 komentarzy
  1. 2 kwietnia, 2018
  2. 5 lipca, 2015
    • 5 lipca, 2015
  3. 4 lipca, 2015
    • 5 lipca, 2015
  4. 4 lipca, 2015
    • 4 lipca, 2015
    • 4 lipca, 2015
  5. 4 lipca, 2015
    • 4 lipca, 2015
      • 4 lipca, 2015
  6. 4 lipca, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.