Duże Grissini z Czarnymi Oliwkami [test i opinie]

duże grissini z czarnymi oliwkami Pamiętacie test grissini firmy Unigriss? Dziś ta sama firma i w teorii bardzo podobny produkt. Grissini z czarnymi oliwkami w wersji XXL to jednak zupełnie inne wrażenia smakowe.

Standardowe Grissini to przekąska bardzo chrupka, zwarta, o bardzo delikatnym smaku. Jest jednak dość sucha, dlatego polecałem wam ją np jako bazę do wszelkiego rodzaju przekąsek (grissini owinięte szynką szwarcwaldzką… coś pięknego).

oliwkowe grissini unigriss opinieDuża wersja to zupełnie inna sprawa. Jest nieco “napompowana” sporo pustych przestrzeni w wnętrzu, ale o dziwo w dobry sposób. Paluchy sprawiają wrażenie lekkich. Je się to bardzo przyjemnie.

Jak smakują? Tu również jest zupełnie inaczej niż w przypadku chudej wersji. Nie są suche. Miałem wrażenie jedzenia czegoś oleistego. Całkiem przyjemny smak i struktura.
Wszyscy czytający tego bloga regularnie pewnie wiedzą już, że nie jestem fanem oliwek, ale tutaj producent nie umieścił tych o okropnym smaku octowej zalewy. Suszone czarne oliwki… zagrało to całkiem ciekawie.

grissini unigriss z oliwkami czarnymiJako samodzielna przekąska śmiało mogę polecić te paluchy. Do dodatków nadają się już nieco słabiej niż standardowa wersja.

Skład (prócz oleju palmowego) zasługuje na plusa :).

unigriss testPan Tester

PS: Przeczytajcie też test Grissini Buon Pane. Prosto z Włoch :).

  • 7/10
    Cena (3,99) - 7/10
  • 8/10
    Jakość - 8/10
  • 8/10
    Smak - 8/10
7.7/10
3 komentarze
  1. 22 stycznia, 2015
  2. 10 grudnia, 2014
    • 14 grudnia, 2014

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.