Pringles Cheese & Onion i Hot & Spicy

pringles opiniePringles to jedne z najpopularniejszych chipsów świata (o ile nie najpopularniejsze). Musiały więc w końcu trafić pod moją wirtualną lupę. Pamiętam je z dzieciństwa, jak wchodziły na rynek. Były super pyszne i super drogie. Minęło 15 lat i wciąż są super drogie, a czy super pyszne to okaże się za chwilę. Testuję dziś dwa smaki (jeszcze jakieś ostatnie niedobitki testów produktów przywiezionych z Niemiec) Pringles Cheese & Onion, czyli klasyka i Hot & Spicy, czyli coś dla fanów pikantniejszych smaków.

Pringles Cheese&Onion

Szczerze mówiąc spore rozczarowanie. Pringlesy same w sobie wciąż trzymają poziom, świetnie chrupią, nie kruszą się itd. Smak zapamiętałem jednak dużo lepiej niż wypadł w rzeczywistości.

pringlesPosypka jest po pierwsze mało wyrazista. Niby jest cebula, niby jest chipsowy ser, ale wypadło to tak sztucznie i plastikowo, że nie zachwyciły i na pewno nie stawiałbym ich w gronie najlepszych chipsów o tym smaku. Do zjedzenia, ale można oczekiwać więcej po chipsach, które kosztują 2-3 razy tyle co konkurencja.

Była jedna rzecz która mi się podobała. Smak (choć przeciętny) nie był zabijany tonami soli.

Pringles Hot&Spicy

Pikantniejsze z testowanej dziś pary Pringlesów wypadły już znacznie lepiej. Spodziewałem się co prawda prawdziwego ognia, którego co prawda nie było. Była za to przyjemna, charakterystyczna papryka, która fajnie piecze w podniebienie.

To jedne z tych chipsów, które masz ochotę zjeść od początku do końca za jednym razem.

Podsumowanie

Jeden smak na tak, jeden smak na nie. Również cena zdecydowanie na nie (Pringles w Polsce kosztują około 6-8zł). Rzecz jasna wygoda jedzenia również na tak. Pucha to podstawa (sprawdźcie testy tańszej wersji tego pomysłu)

Pan Tester

  • 3/10
    Cena (6-8zł) - 3/10
  • 7/10
    Jakość - 7/10
  • 5/10
    Smak (ser i cebula) - 5/10
  • 8/10
    Smak (hot&spicy) - 8/10
5.8/10
Sending
User Review
3.5 (4 votes)
15 komentarzy
  1. 18 grudnia, 2018
  2. 10 lutego, 2018
  3. 24 stycznia, 2016
    • 25 stycznia, 2016
  4. 10 listopada, 2015
    • 10 listopada, 2015
    • 20 lipca, 2020
  5. 7 listopada, 2015
  6. 6 listopada, 2015
  7. 2 listopada, 2015
  8. 1 listopada, 2015
  9. 31 października, 2015
  10. 31 października, 2015
    • 31 października, 2015
    • 31 października, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.