To chyba ostatnia z serii lodówkowych pizzy z Biedronki, której nie miałem okazji przetestować. Pizza cztery sery to wersja, która jakoś do mnie nie przemawiała ze względu na to, że nie przepadam za serami pleśniowymi, okazało się jednak, że wersja z Biedronki takowych nie ma w składzie, więc do dzieła!
Serowa pizza by Biedronka to Mozzarella, Gouda, Edam i ser twardy (jakikolwiek gatunek on reprezentuje). Jeśli chodzi o ciasto i sos to myślę, że opisywanie ich po raz kolejny nie ma większego sensu. Proponuję wam zajrzeć do pozostałych testów pizzy z Biedronki, bo pod tym względem nie różnią się one od siebie (na końcu wpisu lista moich top3 w tym temacie).
Pizzę wrzucam do piekarnika standardowo na kilka minut. Koniecznie ustawcie grzanie od dołu i włóżcie pizzę na dolne kondygnację waszego pieca. To czego się bałem najbardziej w przypadku pizzy cztery sery to monotonny smak i fakt, że będzie dość sucho. Nie bałem się za to że będzie mało sera :).
Pizza Quatro Formaggio z Biedronki to naprawdę pokaźna ilość sera. Nie mogę mieć zarzutów do ciasta, sosu i dodatkowych przypraw. Wszystko jest fajne i aromatyczne. Ser także niezłej jakości tylko… no właśnie, brakuje tu elementu który podkręci smak. Wszystkie 4 sery są raczej łagodne i kremowe. Nie odbiegają od siebie smakiem. Nie mogę powiedzieć, że to jest zła pizza, bo całość to fajna, łagodna, dobrej jakości kompozycja. Problem w tym, że rzeczywiście wyszło dość monotematycznie.
Przez bardzo dużą ilość sera ta pizza to moim zdaniem jednak najlepsza baza na rynku jeśli mamy zamiar dorzucić na nią kilka własnych składników. Odrobina pepperoni, camemberta, papryki, wołowiny czy kurczaka i moim zdaniem będzie pięknie, bo sera tam pod dostatkiem :).
Jeszcze obiecane 3 najlepsze pizze lodówkowe z Biedronki 🙂
1) Pizza Pepperoni
2) Pizza z Serrano
3) Pizza Śródziemnomorska
Pan Tester
Biedronka
-
8/10
-
9/10
-
7/10
najlepsza pizza z biedry!
Ulubiona mojej całej rodziny, ja dodaje zielone oliwki dla zaostrzenia smaku, bajka
do pizzy zielone? co za profanacja. Do pizzy tylko czarne!!!!!!
Jak ktoś lubi zielone do placka, to jego sprawa i nie ma tu żadnej profanacji
ZIELONE NAJLEPSZE
Ja szanowny Panie widzę, że jest Pan zagorzałym fanatykiem tego sklepu ponieważ spora baza testów opiera się na tym BADZIEWNYM BRUDNYM SKLEPIE, a wiem co mówię – widziałem magazyny i sanitariat i proszę mi uwierzyć, że jakby ktoś zobaczył jak się traktuje produkty spożywcze takie jak bułki leżały na podłodze, lądując później w piekarniku i na półce.
Poza tym bywają lepsze Pizze takie jak Guseppe z firmy Dr Oetker.
P.S. Biedronka to portugalski kapitał. Portugalczycy są wdzięczni za tak dużą ilość klientów w ich sklepie, a ja w imieniu polskich przedsiębiorców dziękuję wszystkim tam chodzącym za WYKAŃCZANIE NASZEGO KAPITAŁU.
Wszystko ładnie pięknie, ale pozwolę się odnieść do części wypowiedzi:
– Po pierwsze nie jestem zagorzałym fanatykiem tego sklepu, jak poczytasz mojego bloga, to wywnioskujesz z tekstów, że są sklepy które cenię sobie znacznie bardziej za asortyment, ceny itd.
– Po drugie spora część testów jest z Biedronki z dwóch powodów. Jest to NAJPOPULARNIEJSZY sklep w Polsce a co za tym idzie, spora część czytelników chce się dowiadywać o nowościach właśnie z tego sklepu. Sam mam do Biedronki najbliżej, więc to też nie jest bez znaczenia.
– Po trzecie jasne jest to zagraniczny kapitał, chętnie bym kupował w polskim markecie, ale wybacz w promieniu XX kilometrów nie mam takowego…
Panie OBIEKTYWNY,
uważam, że obiektywizm wystepuje w Pana wypowiedzi tylko w NICKu. Dziś przypadek ( brak na półce sklepowej ulubionej w naszym domu pizzy z tego testu) sprawił, że zmuszony zostałem do zakupu wspomnianej w Pana wypowiedzi pizzy firmy Dr Oetker. Zniesmaczenie a wręcz obrzydzenie w trakcie jej spożywania zmotywowało mnie do poinformowania odpowiedzniego działu w firmie Dr Oetker o odczuciach w trakcie jedzenia. Nie będę się dzielil szczegółami mojej wiadomości do Dr Oetker. Wiem jedno, pizzę 4 sery DONATELLO będziemy kupować zawsze , póki będzie w sprzedaży. W BIEDRONCE zdecydowanie najlepsza. A skoro jest pyszna, to eksperymenty z innymi nie wchodzą w rachubę.
P.S.: A ja w imieniu normalnych Polaków dziękuję BIEDRONCE za świetne POLSKIE produkty, które mają w ofercie, wiele miejsc pracy dla POLAKÓW. Ponadto za wspaniałe portugalskie wino , które niestety ostatnio trochę podrożało. A za wykańczanie polskiego kapitału, to proponuję obarczać winą kolejne rządy i parlamentarzystów, którzy pozwalają na to, by w Polsce podatki płacili w większości POLACY. Może wreszcie ktoś w tym kraju zmieni prawo podatkowe tak, żeby ci WIELCY zaczęli wreszcie coś płacić do wspólnej państwowej kasy…nie tylko my, drobni przedsiębiorcy i robotnicy…PANIE OBIEKTYWNY
Panie Testerze! Będąc w Biedronce poszukiwałam czegoś, co nadawałoby się na szybką kolację dla mnie i znajomych. Do tej pory jadłam wersję tej pizzy z kurczakiem i wydała mi się bezpieczną opcją, ale pomyślałam, że zaryzykuję też z serową. Okazało się, że serowa pobiła tę z kurczakiem na głowę. Rzeczywiście: naprawdę bardzo dobry gotowiec. Może kogoś zadziwię, ale naprawdę była bardzo podobna w smaku do tej, którą jadłam… we Włoszech. Oczywiście tamtejsze pizze mają świetny sos, wyczuwalny mimo góry sera, tutaj ser bardziej dominował. Mimo to: można ją polecić z czystym sumieniem 😉
zgadzam się w stu procentach 🙂 pozdrawiam 🙂
Proponuję przetestować jeszcze Papa Pedro z szynką 😉
Potwierdzam.. Z dodatkami ta pizza jest genialna, Niektóre lokale mogę się schować.
Dokładnie. Ostatnio testowałem kilka lokalnych pizzerii i ta pizza biła na głowę połowę z nich 🙂
także potwierdzam 😛
Ser twardy. 😀
Cena tylko 6/10 . To ile wg autora powinna kosztować dobra pizza. Osobiście uważam ,że przy tej jakości cena to 9-10/10
Właściwie to masz rację. Nie ma co porównywać do innych gotowców. 10 to przesada, ale dobre 8 się należy zarówno tej jak i innym lodówkowym 🙂
Nie próbowałam i chyba się nie przekonam. Kupne pizze – to nie dla mnie 😀
Spróbuj, zmienisz zdanie.
dokładnie 😉
Patrzę na te fotki i pytam się: DLACZEGO MAM TAK DURNĄ DIETĘ ŻE W PON/ŚR/PIĄT JEMTYLKO DO 500/800 kl? ;(
Dieta jest po to by ją zmieniać 😛
potwierdzam 😀
Co to za głupia dieta?
Fakt, przydałoby się trochę dodatków chociaż te sery już i tak prezentują się świetnie. 🙂 Jak na gotowca myślę, że pizza naprawdę daje radę. Nie jadam mrożonek ale ta wygląda zachęcająco. 🙂
Daje radę!
Te pizze z biedronki to bajka. Żadna, ale to żadna mrożonka się nie umywa.
Dokładnie, moim zdaniem najlepsze gotowe pizze na rynku. Ktoś pisał także o nowych lodówkowych pizzach z Lidla, będę musiał się za nie zabrać 🙂
pizza ma świetny skład Hiszpanie wiedza jak robić pizze:D polecam pizze garmaż nie mroż albero widziałem w Tesco i kaufie i są również świetne diavolo szczególnie . Może byś coś z Aldi przetestował jeśli masz ten sklep u siebie.
No trochę nie po drodze mi do Aldi, ale trochę ich na Śląsku jest. Polecasz coś konkretnego do testowania kiedy już tam zawitam ponownie? 🙂
Aldi dopiero wchodzi do warszawy test gotowców słodyczy takich jakich nie ma u konkurencji wg pana testera
mi ta pizza smakuje, ale jest taka „tłusta”.. brakuje troszke pikanterii..bo ma taki kremowy smak.. Jak sam dołozyłem nie dawno troszke szynki to była 100% lepsza :d
No moim zdaniem baza jest super. Idealna pizza na „dzień po imprezie” kiedy w lodówce sporo dodatków 😀
właśnie tak 😀