Tarta z Bekonem z Biedronki [test i opinie]

tarta z bekonem z biedronki

Jakiś czas temu testowałem tartę z cukinią i kozim serem z Biedronki. Z tego co widzę, to chyba została ona na stałe zastąpiona przez wersję z bekonem. Być może klienci uznali, że jest ciekawsza/smaczniejsza. Takie opinie pojawiały się również w komentarzach pod ostatnim postem, więc postanowiłem to sprawdzić.

Niestety okazało się, że większość zdjęć tarty z bekonem zniknęła w tajemniczy sposób z mojego aparatu. Szkoda, bo tarta wyglądała zacnie. Podobnie jak i wersja z cukinią i kozim serem, jest wypełniona składnikami po brzegi.

Wersja z bekonem cierpi jednak na te same bolączki. Sporą część wypełnienia tarty stanowi bliżej niezidentyfikowana masa, która moim zdaniem jest typowym “wypełniaczem”. Nie ma w tym charakteru, nie ma w tym smaku. Nie jest też nieprzyjemna, ale to tylko nijakie coś, co trzyma resztę składników w kupie.

Nie spodziewałem się cudów po bekonie. Okazał się poprawny. Do tego dochodzi jeszcze szynka i ser. Te 3 składniki stanowią łącznie ⅓ składu tarty z biedronki, trzeba więc przyznać, że jest całkiem dobrze.

Smakowo wyszło moim zdaniem lepiej niż w przypadku wersji z cukinią i kozim serem. Bardziej pospolicie, ale lepiej. Na ten fakt, złożył się jeszcze jeden czynnik. Tarta z szynką i bekonem, jest znacznie bardziej krucha od spodu. Poprzednia wersja przez ilość cukinii cierpiała pod tym względem. Tutaj jesteśmy znacznie bliżej klasycznej tarty, choć to wciąż nie to co domowe dzieła sztuki :).

Pewnie jeszcze kiedyś wrócę, bo choć produkt nie jest nadzwyczajny, to jest poprawny i smaczny, a to nie zdarza się aż tak często wśród dań gotowych :).

Pan Tester

Edit 17.05.2015

Podczas francuskich dni w Biedronce, powyższa tarta w magiczny sposób zmienia się w francuski Quiche!
kisz z biedronki

Biedronka
  • 7/10
    Cena (6,99) - 7/10
  • 5/10
    Jakość - 5/10
  • 6/10
    Smak - 6/10
6/10
Sending
User Review
3.67 (3 votes)
7 komentarzy
  1. 3 sierpnia, 2016
  2. 1 kwietnia, 2015
  3. 16 października, 2014
  4. 15 października, 2014
    • 15 października, 2014
  5. 15 października, 2014
  6. 15 października, 2014

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.