Pizza Donatello Pesto z Biedronki [test i opinie]

pizza pesto donatelloSporo pizzy marki Donatello było już na blogu. Ostatnio jednak pojawiają się one w wersji mrożonej (wcześniej były tylko lodówkowe). Była z krewetkami i łososiem (której nie testowałem) a teraz znalazłem jeszcze z pesto, boczkiem, pomidorami koktajlowymi (i jest jeszcze jedna ale o niej kiedy indziej, bo jeszcze nie sprawdziłem ;)).

biedronka pizza donatello pestoNie wiem od jak dawna szczerze mówiąc ta pizza jest w ofercie. Ja zauważyłem pierwszy raz, ale też szczególnie do mrożonek Biedronki jeśli chodzi o pizzę mnie nie ciągnęło bo oprócz pizzy z wypełnionym serem brzegiem nic ciekawego tam nie było (swoją drogą teraz jest także pizza z hot dogiem w brzegu którą wreszcie dorwałem ;)).

W każdym razie już kilka tygodni temu ktoś pisał w komentarzach że kupił pizzę Donatello na cienkim spodzie. Wtedy nie wiedziałem o co biega, ale to musiała być ta pizza. Już na pierwszy rzut oka widać bowiem, że pizza ma cieńszy spód od wersji lodówkowych. Dla mnie bomba.

pizza z pesto i boczkiem z biedronkiMoże po zdjęciu folii całość nie wygląda jakoś wybitnie ale po upieczeniu całość nabiera rumieńców, dosłownie i w przenośni ;).

Biedronka liczy sobie za te pizze podobnie jak za wersje lodówkowe. Zapłaciłem 7,99zł. Całkiem przyzwoicie.

Jedno można powiedzieć po wyjęciu z piekarnika, że jak na mrożonkę to wygląda naprawdę „domowo” i na bogato. Nie jestem fanem pomidorów na pizzy, ale pomidorki koktajlowe sprawdziły się tutaj znakomicie. Wniosły sporo świeżości do smaku a jakaś mądra głowa wpadła na to by układać je miąższem do góry, przez co pizza nie zamieniła się w płyn ;).

pizza donatelllo z pesto i boczkiemCiasto jest moim zdaniem inne niż w przypadku lodówkowych wersji. I jest to zmiana na lepsze. Jest cieńsze i zdecydowanie bardziej w stronę włoskiej pizzy. Ok, nie jest to poziom ciasta z pizzy Italiamo ale jest naprawdę całkiem blisko.

Natomiast składniki, ich ilość i jakość sprawiają, że to w połączeniu ze wspomnianym wyżej ciastem jedna z lepszych Donatello jakie jadłem. Po pierwsze kilka razy pisałem już, że sos pesto to moim zdaniem świetna opcja na gotowych pizzach. W dodatku ten wypadł naprawdę mocno „pestowo” :). Właściwie powiedziałbym, że było to po prostu pesto bazyliowe a nie rozcieńczony sos o tym smaku ;).

biedronka pizza pesto boczekSer znany jest już z pozostałych Donatello. Jak na gotowca bardzo solidnej jakości. W dodatku jest go jak widać dużo a w połączeniu ze sporą ilością boczku i pozostałych składników ta pizza na pewno nie może zaliczyć się do „suchych”.

test pizzy pesto z biedronkiNie mam dziś weny do kwiecistych opisów (co widać wyżej pewnie ;)) ale podsumowując: moim zdaniem chyba jedna z lepszych gotowych pizzy w Biedronce obecnie. Nie wiem skąd się wzięła i jak długo zostanie, ale polecam spróbować.

Pan Tester

4 komentarze
  1. Luty 12, 2017
  2. Październik 12, 2016
  3. Październik 11, 2016
  4. Październik 11, 2016

Dodaj komentarz