Milka Daim [test i opinie]

milka daim testMiałem mieć dla Was dziś test pizzy hawajskiej z tygodnia amerykańskiego, ale będzie jutro, bo coś brak dziś flow na pizzę :). Mam za to krótki test kolejnej Milki, tym razem w połączeniu ze znanym (szczególnie w Skandynawii) batonikiem Daim.

Szczerze mówiąc Daim znam wyłącznie z wizyt w Ikea, jakoś nie spotykałem go nigdy w innych sklepach, próbowałem może raz w życiu, głównie ze względu na kiepską dostępność wspomnianą wyżej.

Milka Daim to połączenie dwóch rzeczy, które kocham jako dodatki do czekolady. Słonego elementu, bo Daim to migdały i prawdopodobnie skarmelizowany cukier w zdecydowanie nie słodkiej wersji. Właściwie nie wiem co tam się znajduje, ale jest słono, trochę w stylu Toblerone jeśli chodzi o strukturę no i zdecydowanie chrupiąco (ulubiony element numer dwa).

daim milkaChrupkie kryształki zresztą zostały wrzucone do Milki Daim w bardzo sowitych ilościach. Naprawdę ciężko trafić na kostkę by nie było ich przynajmniej kilka.
W efekcie dostajemy pozornie prostą, ale jednak bardzo smaczną Milkę. Smak może nie najbardziej wyszukany ale świetnie wyegzekwowany i moim zdaniem mamy tutaj kolejną pozycję na liście czekolad po które warto sięgać. Zdecydowanie wrócę a jeszcze bardziej zdecydowanie sięgnę po oryginalne batoniki Daim przy najbliższej wizycie w Ikea :).

Pan Tester

PS: Czytam ten tekst i dochodzę do wniosku, że to nie jest mój dzień na pisanie. Istota testowanego produktu jednak oddana, noty przyznane, nie ma co płakać :).

PPS: Fanów chrupkich czekolad odsyłam jeszcze do testów: Wedel WW, Crusti Choc z Lidla, Milka Crunchy Huzelnut, Milka LU, Milka Oreo XXL, Milki z ryżem, Milki Preclowej (to koniecznie), i jeszcze kilku innych(sporo tego :)).

Netto
  • 7/10
    Cena (2,99) - 7/10
  • 7/10
    Jakość - 7/10
  • 9/10
    Smak - 9/10
7.7/10
Sending
User Review
4.57 (7 votes)
15 komentarzy
  1. 25 czerwca, 2015
  2. 25 czerwca, 2015
    • 25 czerwca, 2015
  3. 25 czerwca, 2015
  4. 24 czerwca, 2015
  5. 24 czerwca, 2015
  6. 24 czerwca, 2015
  7. 24 czerwca, 2015
    • 24 czerwca, 2015
  8. 24 czerwca, 2015
    • 24 czerwca, 2015
  9. 24 czerwca, 2015
    • 24 czerwca, 2015
      • 24 czerwca, 2015
        • 24 czerwca, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.