Crunchips Pikantna Papryka i Ser [test i opinie]

crunchips pikantna papryka & serProste smaki chipsów zawsze wychodzą najlepiej. Papryka, sól, czosnek, ser. Tego nie da się zepsuć (choć niektórym się udaje). Crunchips chyba wyszedł z podobnego założenia kiedy postanowił stworzyć wersję o smaku pikantnej papryki i sera.

Miło było zobaczyć w paczce standardowe, cienkie, ziemniaczane chipsy. Nie wiem co ostatnio producenci kombinują jak koń pod górę, tworząc jakieś dzikie wariacje, wymyślając smażonego ziemniaka na nowo.

pikantna papryka i ser crunchipsZapach jaki wydobywa się z szeleszczącej paczki Crunchips, jest zdecydowanie serowy. Ser znany np z legendarnych Cheetoos o tym smaku. Nie radzę wybierać się na randkę po zjedzeniu kilku :).

Smak jest znacznie inny niż to co podpowiada nam nos. Dominuje tu papryka, ale bynajmniej nie pikantna. Spodziewałem się sporo ognia, ale ta ledwie co drapiące podniebienie. Dla fanów serii Lay’s strong pewnie będzie trochę zbyt słabo.
test crunchips pikantna papryka i serDrugi plan to oczywiście ser. Szczerze mówiąc zastanawiałem się jak smakowałyby Crunchips o smaku wyłącznie sera i doszedłem do wniosku, że owszem byłoby to ciekawe, ale połączenie z papryką jest znacznie lepsze. Ten duet tworzy chipsy niezbyt ostre i o nietypowym smaku. Crunchips dodaje do tego odpowiednią jakość i nagle z niczego robią się chipsy po które warto sięgnąć.

crunchips papryka i serOczywiście Crunchips należy do wysokiej półki cenowej, więc stosunek cena/jakość nie będzie tak fajny jak np w Przysnackach, ale moim zdaniem warto sięgnąć po ten smak od czasu do czasu, taka klasyka w nieco innym wydaniu :).


Pan Tester

Sklep Osiedlowy
  • 6/10
    Cena (4,99) - 6/10
  • 8/10
    Jakość - 8/10
  • 8/10
    Smak - 8/10
7.3/10
Sending
User Review
3.67 (3 votes)
16 komentarzy
  1. 4 stycznia, 2019
  2. 17 lipca, 2017
  3. 19 maja, 2016
    • 19 maja, 2016
  4. 31 stycznia, 2016
  5. 1 kwietnia, 2015
    • 1 kwietnia, 2015
  6. 1 kwietnia, 2015
  7. 1 kwietnia, 2015
  8. 31 marca, 2015
    • 1 kwietnia, 2015
      • 1 kwietnia, 2015
  9. 31 marca, 2015
  10. 31 marca, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.