Dzisiaj test burgerów Black Angus z Biedronki. Można śmiało powiedzieć, że nareszcie bo od premiery tego produktu dostałem kilkanaście próśb o test na e-mail, fanpage i w komentarzach. Wreszcie są, idealnie na niedzielną kolację :).
Pewnie wielu z Was pamięta jeszcze test lodówkowych burgerów Beef Master, które sprawdzałem w listopadzie zeszłego roku. Od tamtego czasu udało się zdemaskować ich pogorszenie składu a później całkowicie zniknęły z półek i obecnie nie widuję ich. W ich miejsce w lodówkach pojawiły się bardzo podobne burgery ale z mięsa wieprzowo-wołowego, czyli nie to co powinno.
Dziś testowane burgery Black Angus to całe szczęście wołowina w czystej postaci. Prawie 99% składu to irlandzka wołowina. Pozostał procent to sól i pieprz. W kartoniku znajdziemy dwie pokaźne sztuki po 170g czyli moim zdaniem optymalna porcja (wspomniane wyżej Beef Master, tak jak wspomniałem w teście były trochę za małe i gubiły się w bułce). Black Angus mają moim zdaniem dwa minusy, po pierwsze są dość drogie. Paczka z dwoma burgerami kosztuje 10,99zł. Drugi minus to fakt, że są mrożone.
Po wyjęciu z opakowania całość wygląda… fatalnie. Zmrożone, idealnie wycięte, białe koła. Nie bardzo wiem jak to smażyć, nie bardzo wiem co z tym zrobić. No nic trzymam się instrukcji i wrzucam na 15 minut na patelnię (swoją drogą wreszcie dorobiłem się pro patelni grillowej i to za śmieszne pieniądze :)).
Fakt, że mięso jest zamrożone sprawia, że trudniej wysmażyć je dokładnie tak jak chcemy. Trochę przesmażyłem, ale trudno. Dodaję resztę składników (burak, camembert) i do dzieła. Swoją drogą mój genialny aparat znowu usunął mi najważniejsze zdjęcie testu, czyli burger w pełnej okazałości (patelnia jest, teraz trzeba będzie się dorobić jakiegoś sensownego sprzętu foto :)).
Burger w smaku w ogóle nie przypomina mrożonki. Jeśli mam być szczery znacznie mniej w nim wody niż w tym który testowałem kilka miesięcy temu. Jednocześnie jest bardzo soczysty, smakuje świetnie ale to co zaskakuje najbardziej to jego struktura, jest idealna. Zbity, mięsisty i jednocześnie delikatny. Jestem naprawdę mocno zaskoczony na plus. Można z tego zrobić naprawdę kawał dobrego slow fooda. Absolutnie nie żałuję wydanych pieniędzy i mogę śmiało polecić. Ja na pewno wrócę, szczególnie, że druga sztuka wciąż czeka w zamrażarce. Pewnie kilka testów upłynie nim sprawdzę jak piec to by był idealnie średnio wysmażony, ale takie testowanie to ja mogę robić codziennie.
A jeśli chcecie się dowiedzieć jak odpowiednio wykorzystywać mięsne pozostałości po weekendowych grillach to zajrzyjcie do mojego śniadania na Insta :).
Pan Tester
Biedronka
-
7/10
-
9/10
-
9/10
w makro można je kupić 🙂
Biedronka codziennie wysze ceny xD
Ciekawe czy wrócą do biedry te angusy, bo brakuje mi ich, sezon grillowy rozkręcony tylko brakuje burgerów na ruszcie….a były takie dobre
jesteś zjebany jak dodajesz buraka
Zachęcona Waszymi opiniami postanowiłam spróbować i faktycznie, rewelacja! Jednak ilość tłuszczu mnie przeraziła, nie powiem. Kupione w Biedrze za 3 zy. Jeśli przestawiać się na diete burgerową to tylko w takim wydaniu 🙂
Uuu, ładna cena. Za 3zł to robiłbym niezłe zapasy, niestety w moich biedronkach (śląsk) nie ma już ani za 3 ani za 12zł tych burgerów a właśnie przed wczoraj zjadłem przedostatnią sztukę ze swoich zapasów…
Właśnie je usmażyłem i …wyrzuciłem do kosza. Chyba że wyraźny rybny aromat to ten zajebisty smak Black Angus…
Może jakieś mało świeże, albo np ktoś je za długo zostawił poza lodówką (często widzę w marketach jak klient odkłada przy kasie mrożonkę bo coś tam i ona sobie tam tak leży i leży).
witam, a co z kolorem tego mięsa?? na wołowinę mi to nie wygląda, wołowina przecież jest czerwona
Musi postać kilka godzin i się rozmrozić (przy pierwszym robieniu podczas testu nie ogarnąłem tematu :)).
tak dobrego burgera w domu jeszcze nie jadlem.Nawet w burgerowniach może być problem z taką jakością.
Świetny,jutro lecę po następną paczkę.
Zazdrość. U mnie już dawno ich nie ma :/
Potwierdzam,są przecenione.Sam kupiłem na spróbowanie i dziś pójdą na kolacje.
Skład ten sam
Kupilem dzis 11 opakowań po 3,99zl
Burgery teraz przecenione na 3.99!
Uwaga: Burgery Black Angus staniały do 3,99 zł. Kupujcie, bo naprawdę warto, są naprawdę świetne. Udanych łowów.
I paid 6PLN. I’m going back today to buy more. Good burgers.
I agree, especially for that price.
Witam, w Lodzi te burgery kosztuja z zaleznosci od sklepu 9-10 zl natomiast w biedronce w malym miescie sa po 6 zl!
Dokładnie tak, też dorwałem dwie paczki za 6zł sztuka, ale mi się wydaje, że oni je już zwyczajnie wyprzedają i pewnie nie będzie już w biedronkach niestety :/
10,99zł ?? Dzisiaj kupiłam je u nas w biedronce w cenie 5,99 zł jeszcze kilkanaście opakowań zostało. Dzisiaj będę degustować 🙂
No nie żartuj. Ja wczoraj byłem w Biedronce po nie i nie było już ani sztuki. Skoro u Ciebie są takie tanie, to znaczy, że pewnie wycofują je już ze sprzedaży… Szkoda, mam nadzieję, że wrócą jeszcze.
Czyli może warto zakupić zapas (skoro takie pyszne) termin przydatności jest dosyć długi bo do 2016
Ja jak je znajdę za takie pieniądze to nie omieszkam kupić kilku paczek. 🙂
No i po degustacji muszę przyznać, że bardzo dobry kawał miecha, soczysty, jest się czym najeść. Żałuję, że kupiłam jedno opakowanie …. ale mam nadzieje, że nie wykupią mi wszystkich do jutra 🙂 były by idealne na sobotniego grilla
Też się przeraziłem tego widoku jak wyjąłem z opakowania… niezbyt apetycznie to wyglądało. Rozmroziłem go do jednak do temperatury pokojowej i usmażyłem. Cudo w smaku, naprawdę wyszły mi idealne burgery. Szkoda, że już nie ma ich w biedronkowej ofercie
Można wiedzieć, gdzie zaopatrujesz się w bułki hamburgerowe? Bo te z Biedronki są dla mnie za małe, nawet przy tych kotletach z Beef Master i dodaniu minimalnej liczby dodatków, składniki potrafią mi wylatywać z bułki.Dlatego domyślam się, że żeby zmieścić hamburgera z Black Angusa potrzeba czegoś większego, a nic takiego nie rzuciło mi się w oczy.
Akurat tak się złożyło, że do tego testu użyłem własnie tych Biedronkowych. Masz jednak rację że są zbyt małe i do tego moim zdaniem bardzo średnie w smaku (ponadto rozpadają się strasznie). Ogólnie najchętniej do burgerów stosuję lekko słodkie bułki z makiem, takie duże. Kupuję je w różnych piekarniach np „Dom Chleba” (to chyba sieciówka więc może jest też u Ciebie)
Moje się nie rozpadły. Może dlatego ze smażyłem rozmrożone i ostry ogień prawa lewa i niecałe dwie minutki na małym aby doszły . Nie zgadzam się iż są małe (może zrobiłeś burgero-skwarke) jadłem burgery w kultowych burgerowniach w 3city i uważam iż rozmiar jest właściwy. Moje opakowanie kosztowało 5,99 pln czyli 1kg wołowiny( i to z jednej z lepszych ras mięsnych na świecie) wychodzi 18pln!!!
To że produkt jest mrożony uważam za plus . Gdyby miały swój skład i były chłodzone musiały by mieć 2-3 dni aby były zjadliwe. Dodatkowo głębokie mrożenie pozwala zgromadzić zapasy na czarną godzinę. Pamiętajmy żeby wyciągnąć dobę wcześniej z zamrażalnika i umieścić w lodówce .
Zgodzę się z przedmówcami iż produkt wygląda blado i nieapetycznie przed obróbką . Cóż przy takiej cenie musi tam być sporo ścięgien błon i tłuszczu. Ja swoje smażyłem na patelni teflonowej bez tłuszczu a i tak wytopiło się tyle że jeszcze cebulkę na tym zrumieniłem. Moim pieczywem były bułki z biedronki hamburger 212g 2,99 4 sztuki . Polecam wziąść całą spłaszczyć dłonią i położyć na patelni obok mięsa. Będzie ciepła i aromatycznie mięsna na 1 burgera 2 całe bułki jedna na górę jedna na spód i mamy posiłek który jest już całkiem zacny.
Cena 10/10
Smak 8/10
Wygląd po obróbce 9/10
Zdrowotność 9/10 bez e i glutaminiano syfów
dziękuje za uwagę i informuje iż recenzja jest subiektywna acz uważam się za dość wytrawnego i uważnego recenzenta w kategorii kulinarnej 14 lat w gastronomii od warsu do obiektów ***** .
Hymm jeżeli jest to wołowina, to przypadkiem nie trzeba było jej najpierw, przed smażeniem rozmrozić do temperatury pokojowej??
Trzeba 🙂
Irlandzka wołowina robi swoje z tej serii jest jeszcze w stonce gicz jagnięca z sosem do zapieczenia i wołowina z sosem bbq do zapieczenia produkcja angielska wiec jakość może być wysoka w zamrażarce 22zl. tydzień włoski lidlu powalił mnie makaronowo taki wybor hehe a pizza diavolo i z szynka mistrzostwo włoska produkcja skład wkoncu bardzo dobry
No trzeba będzie się wybrać do Lidla. Ktoś pisał też w komentarzach, że są nowe „lodówkowe” pizze?
Włoskie pizze mrożonka a te nowe lodówkowe toppo nic godnego uwagi polski producent się nie popisał Alfredo były o wiele lepsze chociaż by wędlina ser i sos
A ta pizza 4 sery z lidla też dobra czy diavola lepsza?
Dzisiaj byłem i okazało się że smaków jest tam bardzo dużo (w gazetce tylko dwa podali te o których piszesz) wziąłem diavole zgodnie z poradą Rexxa i jeszcze z bakłażanem. Zobaczymy co z tego będzie :). Jutro postaram się już wrzucić jedną z nich.
Dzis na obiad pizza wloska z szynka i bardzo dobra szynka w niej jest podsuszana ,cebula czerwona i i biala mozarellla, diavolo jest pikantna ale zależy dla kogo
Jadłam te wieprzowo-wołowe i to już nie to. Trzeba je ponadto dobrze wysmażyć :/
Co to za patelnia?
Kupiłem w TK Maxx za niecałe 50zł. Dobra, ciężka, żeliwna patelnia grillowa z drewnianą rączką :).
Drogie, ale przynajmniej zawartość mięsa prawie 100. Żadnego syfu, a to się chwali 😉
Dokładnie. Nieczęsty widok dzisiaj 🙂