Burgery Black Angus z Biedronki [test i opinie]

biedronka burgery black angusDzisiaj test burgerów Black Angus z Biedronki. Można śmiało powiedzieć, że nareszcie bo od premiery tego produktu dostałem kilkanaście próśb o test na e-mail, fanpage i w komentarzach. Wreszcie są, idealnie na niedzielną kolację :).

burgery black angus z biedronki składPewnie wielu z Was pamięta jeszcze test lodówkowych burgerów Beef Master, które sprawdzałem w listopadzie zeszłego roku. Od tamtego czasu udało się zdemaskować ich pogorszenie składu a później całkowicie zniknęły z półek i obecnie nie widuję ich. W ich miejsce w lodówkach pojawiły się bardzo podobne burgery ale z mięsa wieprzowo-wołowego, czyli nie to co powinno.

burgery black angusDziś testowane burgery Black Angus to całe szczęście wołowina w czystej postaci. Prawie 99% składu to irlandzka wołowina. Pozostał procent to sól i pieprz. W kartoniku znajdziemy dwie pokaźne sztuki po 170g czyli moim zdaniem optymalna porcja (wspomniane wyżej Beef Master, tak jak wspomniałem w teście były trochę za małe i gubiły się w bułce). Black Angus mają moim zdaniem dwa minusy, po pierwsze są dość drogie. Paczka z dwoma burgerami kosztuje 10,99zł. Drugi minus to fakt, że są mrożone.

test burgerów black angus z biedronkiPo wyjęciu z opakowania całość wygląda… fatalnie. Zmrożone, idealnie wycięte, białe koła. Nie bardzo wiem jak to smażyć, nie bardzo wiem co z tym zrobić. No nic trzymam się instrukcji i wrzucam na 15 minut na patelnię (swoją drogą wreszcie dorobiłem się pro patelni grillowej i to za śmieszne pieniądze :)).

burgery black angus z biedronki składFakt, że mięso jest zamrożone sprawia, że trudniej wysmażyć je dokładnie tak jak chcemy. Trochę przesmażyłem, ale trudno. Dodaję resztę składników (burak, camembert) i do dzieła. Swoją drogą mój genialny aparat znowu usunął mi najważniejsze zdjęcie testu, czyli burger w pełnej okazałości (patelnia jest, teraz trzeba będzie się dorobić jakiegoś sensownego sprzętu foto :)).

black angus opinieBurger w smaku w ogóle nie przypomina mrożonki. Jeśli mam być szczery znacznie mniej w nim wody niż w tym który testowałem kilka miesięcy temu. Jednocześnie jest bardzo soczysty, smakuje świetnie ale to co zaskakuje najbardziej to jego struktura, jest idealna. Zbity, mięsisty i jednocześnie delikatny. Jestem naprawdę mocno zaskoczony na plus. Można z tego zrobić naprawdę kawał dobrego slow fooda. Absolutnie nie żałuję wydanych pieniędzy i mogę śmiało polecić. Ja na pewno wrócę, szczególnie, że druga sztuka wciąż czeka w zamrażarce. Pewnie kilka testów upłynie nim sprawdzę jak piec to by był idealnie średnio wysmażony, ale takie testowanie to ja mogę robić codziennie.

A jeśli chcecie się dowiedzieć jak odpowiednio wykorzystywać mięsne pozostałości po weekendowych grillach to zajrzyjcie do mojego śniadania na Insta :).

Pan Tester

POZN (4)

Biedronka
  • 7/10
    Cena (10,99zł) - 7/10
  • 9/10
    Jakość - 9/10
  • 9/10
    Smak - 9/10
8.3/10
Sending
User Review
4.2 (5 votes)
42 komentarze
  1. 3 sierpnia, 2016
  2. 7 czerwca, 2016
  3. 23 maja, 2016
  4. 7 kwietnia, 2016
  5. 13 października, 2015
    • 13 października, 2015
  6. 25 września, 2015
    • 25 września, 2015
  7. 31 sierpnia, 2015
    • 31 sierpnia, 2015
  8. 24 sierpnia, 2015
  9. 24 sierpnia, 2015
  10. 5 sierpnia, 2015
  11. 2 sierpnia, 2015
  12. 2 sierpnia, 2015
  13. 29 lipca, 2015
  14. 18 lipca, 2015
    • 18 lipca, 2015
  15. 9 lipca, 2015
    • 9 lipca, 2015
      • 9 lipca, 2015
        • 9 lipca, 2015
          • 9 lipca, 2015
  16. 9 lipca, 2015
  17. 9 czerwca, 2015
    • 9 czerwca, 2015
      • 13 sierpnia, 2015
  18. 8 czerwca, 2015
    • 8 czerwca, 2015
  19. 8 czerwca, 2015
    • 8 czerwca, 2015
      • 8 czerwca, 2015
    • 8 czerwca, 2015
      • 8 czerwca, 2015
        • 8 czerwca, 2015
  20. 8 czerwca, 2015
  21. 7 czerwca, 2015
    • 7 czerwca, 2015
  22. 7 czerwca, 2015
    • 7 czerwca, 2015

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.