Mam wrażenie, że dziś przyszło mi testować produkt-gwiazdę. Ostatnio natknąłem się na Facebookowy FanPage czosnkowej bagietki z biedronki. Nie jestem przekonany czy ponad 104 tysiące fanów jest oddanych smakowej bagietce wypiekanej w Biedronkowej mini piekarni, czy tej którą znajdziemy w tamtejszych chłodziarkach (jak jesteście wyznawcami tej bagietki, to dajcie znać).
Żyjąc w tej niepewności postanowiłem przetestować smaczniejszą, ale wymagającą więcej wysiłku bagietkę czosnkową do opiekania. Fakt, że możemy zjeść ten produkt gorący w domowym zaciszu sprawia, że dla mnie dyskredytuje ten wypiekany na miejscu.
Bagietka czosnkowa z Biedronki to niezbyt skomplikowana potrawa, jest wręcz prosta… właściwie powinna nazywać się “siermiężna bagieta” (działy HR agencji marketingowych, piszcie śmiało!). To ponacinana w kilku miejscach bagietka, wysmarowana masłem czosnkowym. Kupowanie gotowej bagietki wprawia mnie w zadumę nad moim życiem. Dlaczego jestem tak leniwy i nie zrobię tego sam (łatwiej być nie może, right?). Jednak gotowa bagietka ma swoje plusy. Kiedy robię ją sam efekt jest nie taki jak powinien, bagietka się wysusza a masło wypływa i muszę konsumować ją siedząc przy otwartym piekarniku, mocząc każdy kęs w sercu buchającego żarem urządzenia.
Plus tego produktu jest taki, że smakuje prawie każdemu i trudno go zepsuć. Wyciągamy bagietkę i wrzucamy na kilka minut do piekarnika. Jest więc to fajny pomysł na prostą, ciepłą przekąskę na imprezę, jest też stosunkowo tanio, jedna bagietka czosnkowa w biedronce to koszt 2,39. Polecam nie przypiekać jej zbyt mocno bo robi się twarda i sucha, znacznie lepsza jest delikatnie zrumieniona.
Smak nie jest zbyt wyszukany, ale ta bagietka jest niemal idealna, chrupiąca z zewnątrz i miękka w środku. Dzięki temu, że przecinana jest maszynowo nacięcia nie są na tyle duże, by bagietka wysychała od środka, są jednak odpowiednie by zmieścić tam odpowiednią ilość masła czosnkowego. Te moim zdaniem mogłoby być nieco bardziej czosnkowe w smaku, ale dla większości będzie to pewnie idealne wyważenie smaku.
Właściwie ciężko wskazać tu jakieś wybitne minusy. Nie jest to porywający produkt, ale dla mnie to znacznie lepsza ciepła przekąska niż jakaś najtańsza mrożona pizza, bo w tym przypadku dostajemy to za co płacimy. Bagietkę i masło czosnkowe, w odpowiednich ilościach i z odpowiednim smakiem.
Tyle. Za jakiś czas przetestuję dla was bagietki czosnkowe wypiekane w marketowych piekarniach. Macie jakichś faworytów?
Jeśli lubicie bagietki z piekarnika to koniecznie zerknijcie także na poniższe testy:
-
8/10
-
8/10
-
8/10
jak mam dostać raka i umrzeć od bagietki czonskowej, to będzie to najprzyjemniejsza śmierć jaką mogę sobie wyobrazić. mniam mniam. jestem uzależniony od bagietki. jem codziennie na śniadanie od roku ale te upieczone zwykłe bułki, a nie to surowe ciasto. jem różnie, zwykle kroje na plasterki wzdłuż tych cięć i smaruje twarożkiem i daje rożne warzywa typu ogórek, pomidor. czasem też mieszam twarożek z tuńczykiem. mega śniadanie. do tego mroczna kawa parzona bez cukru. mogę tak do śmierci
Jedna taka bagietka ma ponad 500 kalorii! To ogromnie duzo! I jak ktos wczesniej zauwazyl jest bardzo przetworzona.
Jest pyszna, to prawda, ale zdrowotnie to syf z dolnej polki.
Wiadomo. Niestety. 😉
Syf na maxa!
spierdalaj pedale zajebany wpierdalam te bagietki i mi nawet chuj urósł. ssij penis
Nawet śmiechłem. Choć następnym razem proszę nieco kulturalniej. 😛
Skoro Ci urósł to możesz go dosięgnąć ustami i sam sobie ssać. Przyjemnej zabawy pajacu.
To produkt wysokoprzetworzony, wyprodukowany z gotowej mrozonej masy ktora miesiacami lezy na magazynie. Z reszta poczytajcie sobie sami: http://natemat.pl/107037,swieze-pieczywo-prosto-z-pieca-w-biedronce-lidlu-i-marketach-tak-naprawde-to-mrozona-masa-ktora-pol-roku-lezy-w-magazynie
ojej, umrę, jak przekąszę raz na jakiś czas.
Do tego krewetki z biedry na maśle z czosnkiem, najlepsze żarcie 🙂
Nie jestem wielkim fanem krewetek, ale skoro tak twierdzisz ;).
BTW chyba będę musiał zrobić jakiś wielki test czosnkowych bagietek ze wszystkich marketów, bo to chyba najpopularniejsze danie w kraju :).
MI też to bardzo smakuje! 🙂
to prawda! 😀
Kocham te bagietki 😉
Drugi smak też Pan próbował? 🙂
Ziołowy?
Jak dla mnie ta bagietka jest całkiem niezła. Też wydaje mi się, że jest lepsza, a przynajmniej lepiej smakuje niż np. jakaś pizzerinka czy mrożona pizza.
gorąca bagietka i różowe wino <3
A gdzie ser?
w dupie
Najlepsza bagietka czosnkowa 🙂 Te wypiekane w marketach to już nie to, bo jak się dojdzie do domu to już są zimne…