Bagietka Czosnkowa z Biedronki [test i opinie]

test bagietki czosnkowej

Mam wrażenie, że dziś przyszło mi testować produkt-gwiazdę. Ostatnio natknąłem się na Facebookowy FanPage czosnkowej bagietki z biedronki. Nie jestem przekonany czy ponad 104 tysiące fanów jest oddanych smakowej bagietce wypiekanej w Biedronkowej mini piekarni, czy tej którą znajdziemy w tamtejszych chłodziarkach (jak jesteście wyznawcami tej bagietki, to dajcie znać).

bagietka czosnkowa z biedronki
Żyjąc w tej niepewności postanowiłem przetestować smaczniejszą, ale wymagającą więcej wysiłku bagietkę czosnkową do opiekania. Fakt, że możemy zjeść ten produkt gorący w domowym zaciszu sprawia, że dla mnie dyskredytuje ten wypiekany na miejscu.

bagietka czosnkowa skład

Bagietka czosnkowa z Biedronki to niezbyt skomplikowana potrawa, jest wręcz prosta… właściwie powinna nazywać się “siermiężna bagieta” (działy HR agencji marketingowych, piszcie śmiało!). To ponacinana w kilku miejscach bagietka, wysmarowana masłem czosnkowym. Kupowanie gotowej bagietki wprawia mnie w zadumę nad moim życiem. Dlaczego jestem tak leniwy i nie zrobię tego sam (łatwiej być nie może, right?). Jednak gotowa bagietka ma swoje plusy. Kiedy robię ją sam efekt jest nie taki jak powinien, bagietka się wysusza a masło wypływa i muszę konsumować ją siedząc przy otwartym piekarniku, mocząc każdy kęs w sercu buchającego żarem urządzenia.

bagietka czosnkowa ile piec

Plus tego produktu jest taki, że smakuje prawie każdemu i trudno go zepsuć. Wyciągamy bagietkę i wrzucamy na kilka minut do piekarnika. Jest więc to fajny pomysł na prostą, ciepłą przekąskę na imprezę, jest też stosunkowo tanio, jedna bagietka czosnkowa w biedronce to koszt 2,39.   Polecam nie przypiekać jej zbyt mocno bo robi się twarda i sucha, znacznie lepsza jest delikatnie zrumieniona.

mrożona bagietka z masłem czosnkowym

Smak nie jest zbyt wyszukany, ale ta bagietka jest niemal idealna, chrupiąca z zewnątrz i miękka w środku. Dzięki temu, że przecinana jest maszynowo nacięcia nie są na tyle duże, by bagietka wysychała od środka, są jednak odpowiednie by zmieścić tam odpowiednią ilość masła czosnkowego. Te moim zdaniem mogłoby być nieco bardziej czosnkowe w smaku, ale dla większości będzie to pewnie idealne wyważenie smaku.

bagietka z masłem czosnkowym

Właściwie ciężko wskazać tu jakieś wybitne minusy. Nie jest to porywający produkt, ale dla mnie to znacznie lepsza ciepła przekąska niż jakaś najtańsza mrożona pizza, bo w tym przypadku dostajemy to za co płacimy. Bagietkę i masło czosnkowe, w odpowiednich ilościach i z odpowiednim smakiem.

Tyle. Za jakiś czas przetestuję dla was bagietki czosnkowe wypiekane w marketowych piekarniach. Macie jakichś faworytów?

Jeśli lubicie bagietki z piekarnika to koniecznie zerknijcie także na poniższe testy:

15 komentarzy
  1. Lipiec 23, 2014
  2. Lipiec 22, 2014
    • Lipiec 23, 2016
  3. Lipiec 18, 2014
    • Lipiec 18, 2014
      • Lipiec 18, 2014
  4. Lipiec 4, 2014
    • Listopad 24, 2015
  5. Lipiec 3, 2014
  6. Lipiec 3, 2014
    • Lipiec 3, 2014
  7. Lipiec 3, 2014
  8. Lipiec 3, 2014
    • Lipiec 3, 2014
  9. Lipiec 3, 2014

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.